top of page
  • Writer's pictureMees Clausing

Meet my Partners: Electro Medico


In de afgelopen periode heb ik een relatie opgebouwd met een aantal mooie sportmerken en -(gerelateerde)bedrijven. Ik ben een partnerschap met hen aangegaan omdat ze net als ik verder kijken en ze staan voor wat ik waardeer in sportgerelateerde producten: innovatief, top kwaliteit, toonaangevende prestaties en betrouwbaar. In de aankomende weken stel ik deze merken en organisaties graag aan je voor, zodat ook jij kan ontdekken wat ze te bieden hebben. En ze wellicht ook jou kunnen helpen om jouw eigen doelstellingen op het gebied van bewegen, sport en/of gezondheid te behalen.

Vandaag laat ik je kennismaken met Electro Medico. Electro Medico is in januari 2021 overgenomen door twee enthousiaste mannen: Robin Speet en Bram van den Acker. Als je hen vraagt wat zij precies doen, is het antwoord simpel: "wij ondersteunen en ontzorgen de fysiotherapeut". Als dé totaalleverancier voor de fysiotherapie streeft Electro Medico ernaar om de fysiotherapeut te voorzien in zijn materialen en (trainings)apparatuur als onder andere de officiële sales partner in Nederland van het Zweedse Exxcentric. En daarbij hulp te bieden bij al zijn of haar vraagstukken. Of het nu gaat over verbruiksmaterialen, investeringsgoederen en/of onderhoud en reparaties, Robin, Bram en hun team denken graag mee en streven naar een duurzame oplossingen voor verbeteren van lichamelijke functies, zoals mobiliteit, kracht en coördinatie..


Hierin ligt dan ook de oorsprong van de recente samenwerking met Electro Medico.. Het is belangrijk dat een alpine skiër zich fysiek goed voorbereid om zich op de ski’s verder te kunnen ontwikkelen. Deze voorbereiding op het seizoen start mid mei, waarna je vanaf november het wedstrijdseizoen in gaat tot eind maart/ begin april. Gezien de aard van mijn sport wordt er veel gereisd. Zowel binnen, als buiten Nederland. Wanneer ik in Nederland of Oostenrijk ben doe ik een groot deel van mijn trainingen 'thuis' (i.s.m. mijn Personal Trainer). Tijdens de trainingsstages met mijn team ligt de focus vooral op de skitraining en zijn de fysieke trainingen gericht op het onderhoud van de fysieke capaciteit. De producten van Exxentric zijn dan toegevoegde waarde op mijn Strength & Coördinatie programma.


Aanvulling op krachttraining

De excentrische belasting is een grote toevoeging binnen mijn fysieke trainingen. Een skiër krijgt immers tijdens het maken van een bocht een hoge excentrische belasting op het onderlichaam. De vliegwiel technologie geeft een extra prikkel op het gebied van de excentrische belasting wat een aanvullende waarde is op mijn krachttrainingen. Naast de prikkel op het onderlichaam is het zeer eenvoudig om deze vorm van belasting voor het gehele lichaam te trainen met de kBox 4 Lite platform van Exxcentric.


Prikkel tijdens het seizoen

Electro Medico geeft mij de mogelijkheid, door het beschikbaar stellen van een KBox 4 Lite platform, om niet alleen gedurende de voorbereidingsperiode maar ook in het drukke wedstrijdseizoen, waarin veel gereisd wordt, mijzelf voldoende te blijven prikkelen op het gebied van kracht om zo min mogelijk kracht te verliezen. Het systeem (slechts 9,5 kg) is makkelijk te vervoeren en kan vrijwel op alle plekken worden opgebouwd. Zeker gedurende het wedstrijdseizoen reis ik heel Europa door en is er niet altijd een locatie aanwezig om krachttrainingen te kunnen doen en/of voldoende laadruimte over om stang, . Met de KBox 4 Lite platform heb ik nu deze mogelijkheid wel. En door de extra schijven kan ik makkelijk de juiste belasting zoeken.


In Electro Medico (i.s.m. Exxcentric) heb ik een partner gevonden die verder kijkt. Achter de 'fancy goggles and fast ski's'. Die samen met mij het persoonlijk verhaal achter de kracht van sport wil vertellen en mijn doelen begrijpt, om mij verder te ontwikkelen als alpineskiër en als jong volwassen, om zo de top in het alpineskiën bereiken, in ieder geval het maximale uit mijzelf te halen.

Dus de volgende keer dat je er op uit gaat om je te oriënteren in de wereld van vliegwieltraining , raad ik je aan om eerst eens naar Electro Medico en de producten van Exxcentric te kijken.


En bekijk ook mijn andere partners op mijn website voor meer informatie over deze merken en organisaties.

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page